Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem mielonym wg Alex
Składniki na naleśniki zmiksować, odstawić na 10 minut, zamieszać, smażyć cienkie naleśniki i odkładać na talerz. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić, na łyżce oleju usmażyć na patelni i zdjąć na talerz. Na tą sama patelnie wrzucić mięso mielone, smażyć rozdrabniając łopatką. Ostudzić lekko i zmieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, dodać łyżkę majeranku. Na naleśniki kłaść po łyżce farszu, rozłożyć, zawijać krokiety. W jednym talerzu roztrzepać jajka (białka) z dodatkiem soli i pieprzu, na drugi talerz wysypać bułkę tarta. Krokiety panierować i smażyć na rozgrzanym oleju, na złoto-brązowo z obu stron. Podawać np. barszczem lub surówką.