Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsnym farszem
Najpierw smażę naleśniki. Roztrzepuję jajko z mlekiem i wodą. Dodaję mąkę i miksuję tak, aby nie było grudek. Na koniec wlewam olej i mieszam. Nalewam łyżką wazową porcje ciasta i smażę na rozgrzanej patelni niezbyt grube naleśniki (do lekkiego zarumienienia).
Robię farsz. Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju. Mięso gotuję, obieram i mielę w maszynce. Dodaję trochę obranej i ugotowanej włoszczyzny z rosołu. Mięso łączę z przyprawami i podsmażoną cebulą. Doprawiam do smaku i ew. dolewam trochę rosołu jeśli farsz jest za bardzo gęsty.
Na każdy naleśnik nakładam łyżkę farszu, składam w kopertę. Zanurzam każdego krokieta w roztrzepanym (doprawionym solą i pieprzem) jajku, następnie obtaczam w bułce tartej. Kładę na rozgrzany olej na patelnię. Smażę na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podaję na gorąco z czerwonym barszczykiem.
Robię farsz. Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju. Mięso gotuję, obieram i mielę w maszynce. Dodaję trochę obranej i ugotowanej włoszczyzny z rosołu. Mięso łączę z przyprawami i podsmażoną cebulą. Doprawiam do smaku i ew. dolewam trochę rosołu jeśli farsz jest za bardzo gęsty.
Na każdy naleśnik nakładam łyżkę farszu, składam w kopertę. Zanurzam każdego krokieta w roztrzepanym (doprawionym solą i pieprzem) jajku, następnie obtaczam w bułce tartej. Kładę na rozgrzany olej na patelnię. Smażę na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podaję na gorąco z czerwonym barszczykiem.
skatarzynka
mycha
pozdrawiam