Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości. Jeśli jest bardzo kwaśna przelać wodą. Mięso, kapustę i gotowane warzywa zemleć w maszynce do mięsa, dodać trochę wywaru z warzyw, sól, pieprz oraz roztarty w dłoniach lubczyk. Do masy mięsnej dodać pokrojoną w kostkę i zrumienioną na tłuszczu cebulkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wszystkie produkty przeznaczone na naleśniki łącznie z olejem, dobrze zmiksować, odstawić na co najmniej na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie odlać 2 chochelki do pojemnika, w którym będzie się panierować krokiety. Z reszty ciasta usmażyć naleśniki. Nakładać przygotowany farsz zwijając je.
Obtaczać każdy krokiet najpierw w odlanym cieście naleśnikowym, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Wszystkie produkty przeznaczone na naleśniki łącznie z olejem, dobrze zmiksować, odstawić na co najmniej na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie odlać 2 chochelki do pojemnika, w którym będzie się panierować krokiety. Z reszty ciasta usmażyć naleśniki. Nakładać przygotowany farsz zwijając je.
Obtaczać każdy krokiet najpierw w odlanym cieście naleśnikowym, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Sarenka
luna
grazka
asia77
góralka
U nas też Asiu podaję je do barszczyku :*
zewa
kinga
eli_555
ewaelzbieta
dusia30
montajka