Sposób przygotowania:
Krokiety z parówką,serem żółtym i kukurydzą
Ciasto: Składniki na ciasto dokładnie miksujemy,stopniowo dodajemy mąkę ,do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste dodajemy mleka.Odstawiamy na pół godziny.Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju po kilka chwil z każdej strony.Upieczone studzimy. Nadzienie: Na każdy naleśnik nakładamy plasterek sera,pół długiej parówki lub jedną małą,łyżeczkę kukurydzy i zwijamy formując krokiety. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli do smaku.Krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Przygotowane krokiety smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Z przepisu wychodzi około 10-12 krokietów.