Sposób przygotowania:
Krokiety z prawdziwkami i kapustą
Prawdziwki oczyścić, szybko opłukać i ugotować. W trakcie gotowania usuwać pianę jak się będzie tworzyła.
Potem prawdziwki odcedzić a gdy wystygną posiekać. Kapustę ugotować i odcedzić, trochę pokroić aby nie była za gruba. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i grzyby i smażyć do miękkości cebuli. Dodać kapustę i przyprawy do smaku i wymieszać farsz.
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię. Nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
Na każdy usmażony naleśnik kłaść porcję farszu i składać krokiety w kopertę.
Jajka wymieszać a mlekiem, mąką i solą. Płatki zmiksować i wymieszać z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy krokiet zanurzać w cieście jajecznym, potem obtaczać w panierce i smażyć na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na przykład z czerwonym barszczykiem.
Potem prawdziwki odcedzić a gdy wystygną posiekać. Kapustę ugotować i odcedzić, trochę pokroić aby nie była za gruba. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i grzyby i smażyć do miękkości cebuli. Dodać kapustę i przyprawy do smaku i wymieszać farsz.
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię. Nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
Na każdy usmażony naleśnik kłaść porcję farszu i składać krokiety w kopertę.
Jajka wymieszać a mlekiem, mąką i solą. Płatki zmiksować i wymieszać z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy krokiet zanurzać w cieście jajecznym, potem obtaczać w panierce i smażyć na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na przykład z czerwonym barszczykiem.