Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Ciasto:
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko z mąką. Mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Smażymy cieniutkie placuszki na patelni naleśnikowej.
Farsz:
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia na 1 godzinę. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę. Przyprawiamy.
Na każdy placek wykładamy po 2-3 łyżki farszu, składamy boki i zwijamy w rulonik.
Przygotowane krokiety podsmażamy. Smacznego ;)
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko z mąką. Mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Smażymy cieniutkie placuszki na patelni naleśnikowej.
Farsz:
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia na 1 godzinę. Następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły, dodajemy suszone warzywa, gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy. Do wody po grzybach dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy ze sobą grzyby, kapustę i cebulę. Przyprawiamy.
Na każdy placek wykładamy po 2-3 łyżki farszu, składamy boki i zwijamy w rulonik.
Przygotowane krokiety podsmażamy. Smacznego ;)