Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Przygotować placki naleśnikowe: Jajka, wodę, mleko, sól dokładnie wymieszać i połączyć z mąką. Na końcu dolać oliwy i powoli rozprowadzić ją łyżką (placki nie będą przystawały do patelni i będzie je można smażyć bez tłuszczu).
Farsz: Kapustę ugotować z listkami laurowymi, odcedzić i posiekać. Pokrojoną cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać grzyby uprzednio pokrojone w kostkę. Suszone grzyby powinny być wymoczone i ugotowane. Należy je drobno pokroić i dodać do pozostałych składników farszu. Całość podsmażyć na patelni i doprawić solą z pieprzem.
Farsz rozsmarować na naleśnikach. Placki należy pozwijać w taki sposób: złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość ciasno zwinąć w rulon. Każdy krokiet obtoczyć w jajku wymieszanym z mlekiem i kolejno dokładnie w bułce tartej.
Rozgrzać patelnię z olejem. Krokiety smażyć z obu stron na rumiano.
Farsz: Kapustę ugotować z listkami laurowymi, odcedzić i posiekać. Pokrojoną cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać grzyby uprzednio pokrojone w kostkę. Suszone grzyby powinny być wymoczone i ugotowane. Należy je drobno pokroić i dodać do pozostałych składników farszu. Całość podsmażyć na patelni i doprawić solą z pieprzem.
Farsz rozsmarować na naleśnikach. Placki należy pozwijać w taki sposób: złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość ciasno zwinąć w rulon. Każdy krokiet obtoczyć w jajku wymieszanym z mlekiem i kolejno dokładnie w bułce tartej.
Rozgrzać patelnię z olejem. Krokiety smażyć z obu stron na rumiano.