Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą zasmażaną i pieczarkami
Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję ok 20 min a następnie płukam zimną wodą. Odcedzam. Kroję drobno.
Pieczarki obieram kroję w kostke. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.
Nastepnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.
Przekladam do miski i wszystko dokladnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.
Smażę na rumiano.
Pieczarki obieram kroję w kostke. Szalotkę obieram i również kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej i smażę pieczarki i szalotke na rumiano. Dodaję przyprawy. Przekładam do miski.
Nastepnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.
Przekladam do miski i wszystko dokladnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce.
Smażę na rumiano.