anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne krokiety z bardzo smacznym farszem. Polecam podawać z czerwonym barszczem. Na zimno również są pyszne.

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

naleśniki

farsz

panierka

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami
W misce dokładnie zmiksować.mąkę, jaja, mleko , olej i sól Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.

Kapustę obgotowac i odcedzić. Pokroić ją drobno, pieczarki umyć i pokroić w kostkę usmażyć na maśle razem z przeciśniętym czosnkiem. Połączyć z kapustą doprawić do smaku i dokładnie zagnieść z jajkiem.

Na naleśniki nakładać farsz i zwinąć. Obtoczyć w jajku i w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju.