Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
W misce dokładnie zmiksować.mąkę, jaja, mleko , olej i sól Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Kapustę obgotowac i odcedzić. Pokroić ją drobno, pieczarki umyć i pokroić w kostkę usmażyć na maśle razem z przeciśniętym czosnkiem. Połączyć z kapustą doprawić do smaku i dokładnie zagnieść z jajkiem.
Na naleśniki nakładać farsz i zwinąć. Obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Kapustę obgotowac i odcedzić. Pokroić ją drobno, pieczarki umyć i pokroić w kostkę usmażyć na maśle razem z przeciśniętym czosnkiem. Połączyć z kapustą doprawić do smaku i dokładnie zagnieść z jajkiem.
Na naleśniki nakładać farsz i zwinąć. Obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.