agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

krokiety z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Krokiety ziemniaczane w połączeniu z rybą.

krokiety z rybą

Składniki:

krokiety z rybą

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • tłuszcz do cebuli
  • 3 łyżki mąki
  • 8 łyżek bułki tartej
  • 100 g tłuszcz do smażenia
  • 200 g ryby gotowanej bez ości
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • 4 jaja
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

krokiety z rybą
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Przepuścić przez praskę.Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać do ziemniaków.Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać i połączyć z ziemniakami.Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu,dodać do ziemniaków. Rybę przepuścić przez maszynkę i dodać do masy ziemniaczanej. na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Z wyrobionej masy formować okrągłe kotleciki. Panierować najpierw w mące,kolejno w jajku i na koniec w bułce tartej. Wkładać na rozgrzany tłuszcz smażyć na zloty kolor z obu stron.