Sposób przygotowania:
Krokiety z wędliną
Naleśniki przygotowujemy wg swojego przepisu albo miksujemy podane w przepisie składniki na ciasto . Naleśniki smażymy na rozgrzanej natłuszczonej patelni. Wędlinę kroimy na plasterki. Jeśli plasterki wędliny są duże wystarczy jeden plaster na jednego krokieta.
Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym (albo innym) i kładziemy plaster wędliny. Zawijamy krokiety.
Jajka roztrzepujemy na talerzu. Każdy krokiet panierujemy w jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym (albo innym) i kładziemy plaster wędliny. Zawijamy krokiety.
Jajka roztrzepujemy na talerzu. Każdy krokiet panierujemy w jajku i tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.