aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

krolewski tunczyk

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny i zdrowy tunczyk krolewski

krolewski tunczyk

Składniki:

krolewski tunczyk

 

  • 6 sredniej wielkosci filetow z tunczyka
  • duzy koper
  • pieprz
  • szklanka bialego wina
  • 2 szklanki wodycebulka
  • lisc laurowy

 

  • sos:
  • szklanka kwasnej kremowki
  • 2 lyzki delikatnej musztardy
  • 2 jablka
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • 2 lyzki posiekanych lisci koperku
  • pieprz
  • zielenina
  • plasterki cytryny

 

Sposób przygotowania:

krolewski tunczyk
najpierw z wina wody pokrojonej cebulki kopru i przypraw gotujemy wywar przecedzamy go nastepnie do goracego wywaru wkladamy filety i gotujemy na malym ogniu przez 12 min ryba powinna byc miekka przygotowujemy sos nastepnie do ubitej na gesty krem smietany dodajemy musztarde utarte na tarce z malymi otworami jablka sok z cytryny i zmielony pieprz porcje ryby dokladnie odsaczamy ukladamy zas na polmisku na lisciach salaty zalewamy na koniec sosem obsypujemy zielenina i przybieramy plasterkami cytryny smacznego