Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Królik na ostro w paprykowej posypce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Królik pieczony w ostrej paprykowej posypce.

Królik na ostro w paprykowej posypce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Królik na ostro w paprykowej posypce

 

Sposób przygotowania:

Królik na ostro w paprykowej posypce
Nogi z królika dokładnie umyć, osuszyć, posmarować oliwą. Posypać solą morską, szczyptą gałki muszkatołowej, czosnek i cebulą granulowaną, ostrą papryką oraz pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Na cebulce ułożyć nogi królika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, od czasu do czasu podlewać powstałym sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.
Królik na ostro w paprykowej posypce
Królika natrzeć oliwą i przyprawami i odstawić na godzinę.
Królik na ostro w paprykowej posypce
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż mięsko będzie miękkie.