88malgorzata88

88malgorzata88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Królik pieczony 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Królik tak zrobiony jest przepyszny.

Królik pieczony 3

Składniki:

Królik pieczony 3

 

Sposób przygotowania:

Królik pieczony 3
Umyte i osuszone z błon króliki podzielić na 4 części (każdy), odrzucić kości grzbietowe, lekko oprószyć solą i odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. Wytarte do sucha kawałki królika oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu równomiernie ze wszystkich stron. Przykryć i smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu, aby mięso dopiekło się w środku. Porcje ułożyć na wygrzanym półmisku, przybranym liśćmi sałaty. Królika można podawać z sosami różnego rodzaju. Życzę smacznego!