Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Królik po sardyńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie pachnące italską wyspą....

Królik po sardyńsku

Składniki:

Królik po sardyńsku

 

 

 

  • 1 królik,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 cebula,
  • 2 szklanki wina,
  • 1 pęczek zielonej pietruszki,
  • sól pieprz.

Sposób przygotowania:

Królik po sardyńsku
Tuszkę królika starannie umyć i pokroić na porcje.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w piórka. Zieloną pietruszkę drobno posiekać. W rondlu stopić masło, włożyć do niego cebulę i pietruszkę, a po chwili królika. Posypać pieprzem i solą. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron, a następnie podlać winem i szklanką wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.

Tagi:

mięso danie