Sposób przygotowania:
Królik w czerwonym winie
Nogi królika przyprawić solą i pieprzem. (Najlepiej w przeddzień)
Obsmażyć na maśle z olejem na złoty kolor-przełożyć do garnka.
Na pozostały tłuszcz na patelni wysypać mąkę, dodać wywar z rosołu i czerwone wino. Dobrze wymieszać. Polać królika. Następnie przykryć królika pokrojonymi warzywami oprócz czosnku, pokryć kromkami chleba razowego- dusić na małym ogniu 1,20 min.
Obsmażyć na maśle z olejem na złoty kolor-przełożyć do garnka.
Na pozostały tłuszcz na patelni wysypać mąkę, dodać wywar z rosołu i czerwone wino. Dobrze wymieszać. Polać królika. Następnie przykryć królika pokrojonymi warzywami oprócz czosnku, pokryć kromkami chleba razowego- dusić na małym ogniu 1,20 min.