Sposób przygotowania:
Królik w pomidorach
Sprawioną połówkę królika myjemy i osuszamy. Tasakiem dzielimy na mniejsze części. Pocięte porcje nacieramy solą i pieprzem, a następnie smarujemy musztardą. Czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy na pół. Cebulę również obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy królika i obsmażamy z obydwóch stron. Dodajemy czosnek i cebulę i posypujemy tymiankiem i rozmarynem. Wlewamy bulion wymieszany z białym winem i dusimy pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas mieszamy. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę i dodaj do królika. Dusimy jeszcze około 15 minut. Jogurt naturalny mieszamy z kilkoma łyżkami sosu z duszenia królika, wlewamy do garnka. Gotujemy jeszcze kilka minut, przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. SMACZNEGO!!!