Sposób przygotowania:
Królik w warzywno-paprykowym sosie
Mięso myjemy pod bieżącą wodą ,osuszamy,kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz kładziemy osuszone mieso i zapiekamy na dużym ogniu na rumiany kolor z każdej strony,opieczone mięso przekładamy do garnka,cebulę obieramy paprykę wydrążamy z nasion kroimy razem z cebulą wkładamy do tłuszczu w którym opiekaliśmy mięso i przesmażamy krótką chwilę ,dodajemy do mięsa które podlewamy litrem wody i gotujemy,dodając przyprawy do smaku ziele liść pieprz,marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę dodajemy do gotującego się miesarazem z pokrojoną gałązką selera,dusić do chwili aż mięso bedzie miękkie pod koniec dodać szczyptę świeżego chili oraz pomidora.
Z mąki zrobić zawiesinę i zagęścić sos.Doprowadzić do wrzenia ,ewentualnie dosolić do smaku i odstawić .Podawać z makronem lub ziemniakmi.
Smacznego:)
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz kładziemy osuszone mieso i zapiekamy na dużym ogniu na rumiany kolor z każdej strony,opieczone mięso przekładamy do garnka,cebulę obieramy paprykę wydrążamy z nasion kroimy razem z cebulą wkładamy do tłuszczu w którym opiekaliśmy mięso i przesmażamy krótką chwilę ,dodajemy do mięsa które podlewamy litrem wody i gotujemy,dodając przyprawy do smaku ziele liść pieprz,marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę dodajemy do gotującego się miesarazem z pokrojoną gałązką selera,dusić do chwili aż mięso bedzie miękkie pod koniec dodać szczyptę świeżego chili oraz pomidora.
Z mąki zrobić zawiesinę i zagęścić sos.Doprowadzić do wrzenia ,ewentualnie dosolić do smaku i odstawić .Podawać z makronem lub ziemniakmi.
Smacznego:)