Sposób przygotowania:
Królik w śmietanie
Mięso z królika opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie posolić i przyprawić pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i skropić sokiem z cytryny. Wstawić na noc do lodówki. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i włożyć nóżki z królika.
Obsmażyć i przełożyć do rondla, dusić pod przykryciem do miękkości podlać wodą lub bulionem. Pod koniec wlać śmietanę i smażyć do momentu aż się sos zredukuje.
Przyprawić do smaku pieprzem solą i ziołami.
Obsmażyć i przełożyć do rondla, dusić pod przykryciem do miękkości podlać wodą lub bulionem. Pod koniec wlać śmietanę i smażyć do momentu aż się sos zredukuje.
Przyprawić do smaku pieprzem solą i ziołami.