Sposób przygotowania:
Królik w sosie warzywnym
Mięso królika myjemy i osuszamy, przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju do zrumienienia. Następnie królika przekładamy do garnka.
Do oleju na którym smażył się królik wlewamy wodę i zagotowujemy, przelewamy do garnka z królikiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Na 20 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki marchewki i pieczarki.
Dorzucamy pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Gdy mięso i warzywa są prawie miękkie, wówczas wlewamy śmietanę i przyprawiamy całość Kucharkiem.
Gotujemy jeszcze przez 5 minut co chwilę mieszając.
Tak przygotowanego królika podajemy jako danie na gorąco.
Do oleju na którym smażył się królik wlewamy wodę i zagotowujemy, przelewamy do garnka z królikiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Na 20 minut przed końcem dodajemy pokrojone w plasterki marchewki i pieczarki.
Dorzucamy pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Gdy mięso i warzywa są prawie miękkie, wówczas wlewamy śmietanę i przyprawiamy całość Kucharkiem.
Gotujemy jeszcze przez 5 minut co chwilę mieszając.
Tak przygotowanego królika podajemy jako danie na gorąco.