zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Królik z pieczarkami i cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Królik z pieczarkami i cebulą

Królik z pieczarkami i cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Królik z pieczarkami i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Królik z pieczarkami i cebulą
Królika umyć i pokroić na kawałki. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso królika. Posypać porwanym na kawałki rozmarynem i jałowcem. Tak przygotowanego królika odstawić na 24 godziny. Potem przełożyć go do naczynia żaroodpornego lub innego do pieczenia. Po wierzchu posypać posiekaną cebulą i pieczarkami, oprószyć solą i pieprzem oraz słodką papryką i piec w 170 stopniach przez 120 minut. Podawać na gorąco.
Królik z pieczarkami i cebulą
Etap 1 zamarynowac mięso królika
Królik z pieczarkami i cebulą
Etap 2 potem dodac cebulę i pieczarki