Sposób przygotowania:
Krówkowa babka z pralinkową koroną
Do rondelka przelać mleko, wrzucić krówki i postawić na ogień. Doprowadzić delikatnie do wrzenia i całkowitego rozpuszczenia cukierków. Zdjąć z ognia i ostudzić. W drugim rondelku rozpuścić i ostudzić margarynę. Do miski wbić jajka i utrzeć je na jasny krem z cukrem. Następnie cienki strumieniem cały czas ucierając dodawać margarynę i mieszać do połączenia składników. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Następie w 3 partiach na przemian z krówkowym mlekiem dodawać do masy jajecznej i cały czas ucierać do połączenia składników, ale nie dłużej. Formę z kominem przygotować i wylać około ¼ masy ciastowej. Ułożyć po okręgu pralinki i delikatnie zalać je resztą ciasta. Następnie ułożyć jeszcze kilka pralin i delikatnie wcisnąć w ciasto ( mnie w pierwszej warstwie było 14 pralin, w drugiej 6). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 i piec około 60 minut. Ostudzić zupełnie. Lukier: Białka ubić na sztywno. Cukier puder przesiać i utrzeć z ubitą pianą. Polukrować babkę i obsypać motylkami. Smacznego!
marietta
monikaT83
marietta
monikaT83
joana30
zbysiowa
monikaT83