gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Krówkowe szyszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

smaczna słodka przekąska z ryżu preparowanego i krówek. Łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Polecam przepis.

Krówkowe szyszki

Składniki:

Krówkowe szyszki

 

  • 200 g krówek,
  • 1 czubata łyżka masła,
  • 2 łyżki mleka,
  • ok 100 g ryżu preparowanego,

Sposób przygotowania:

Krówkowe szyszki
W rondelku rozpuszczamy masło . Dodajemy mleko i krówki, mieszamy aż do powstania gładkiej konsystencji. Stopniowo wsypujemy ryż preparowany i mieszamy aby ryż dokładnie pokrył się masą krówkową.

Gdy masa jest jeszcze ciepła formujemy kulki i wykładamy na papier pergaminowy. Ręce można lekko zmoczyć aby kulki lepiej się formowały. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego