Sposób przygotowania:
Krucha tarta 'TWIX'
Ciasto kruche: Mąkę siekamy z masłem. Do powstałych grudek dodajemy żółtko, cukier sól i wodę. Energicznie zagniatamy na jednolite ciasto. Formujemy kulę spłaszczamy i owinięte folią wkładamy do lodówki na min. godzinę. po tym czasie, ciasto wyciągamy, wałkujemy na kształt krążka i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy do tarty (26cm). wyklejamy boki i tak przygotowaną wkładamy jeszcze do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C, schłodzoną tartę - nakłutą widelcem,, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy ją np. ryżem, grochem,etc. wkładamy do piekarnika na 20min. po tym czasie ściągamy papier z obciążeniem i wkładamy jeszcze na ok.15min, by miała złocisty kolor. Studzimy. krem twix: Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy pół szklanki mleka i wsypujemy obie mąki. Dokładnie miksujemy na konsystencję bez grudek. Pozostałe mleko gotujemy. Do wrzącego mleka wlewamy przygotowaną masę budyniową. Gotujemy ,aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch i stopniowo, po łyżce dodajemy zimny budyń. Miksujemy na gładko. Odbieramy 3łyżki do osobnego naczynia. Twixy kroimy w cienkie plasterki, 3paski czekolady ścieramy na grubych oczkach. Wsypujemy do masy budyniowej i miksujemy.Wykończenie: Masę wykładamy na zimny spód tarty. Odebraną masę wkładamy do szprycy i robimy pasek dookoła a gdzieniegdzie małe 'kopczyki'. Pozostały pasek czekolady ścieramy na małych oczkach i sypiemy środek tarty. Schłodzić w lodówce.