Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Mąkę posiekać tłuszczem i dodać ubite na puch jajko z cukrem, szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić tortownicę posmarowana tłuszczem, pamiętamy o zrobieniu brzegu wokół ciasta (możemy użyć specjalnej formy do tarty). Ciasto dość gęsto nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem włożyć na godzinę do lodówki, po tym czasie włożyć ciasto do pieca nagrzanego do 180-190 stopni i piec na złoty kolor. Wystudzoną tartę przełożyć na paterę i posmarować cieniutko ciasto płynną polewą czekoladową. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody i zostawić do wystudzenia. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem waniliowym i śmietan-fixem i następnie rozłożyć ubitą śmietanę na cieście, zostawić kilka łyżek śmietany do dekoracji całości. Wyłożyć na śmietanę truskawki i polać galaretką. Włożyć do lodówki, gdy galaretka stężeje udekorować tartę pozostałą śmietaną. SMACZNEGO!