Sposób przygotowania:
Krucha tarta z kremem waniliowym
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie wałkujemy i przekładamy do formy do pieczenia tarty,którą wcześniej smarujemy masłem.Średnica formy około 25 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.Upieczone ciasto studzimy. Krem: Jajka wbijamy do miski,dodajemy cukier waniliowy i połowę cukru,ucieramy na puszystą masę,następnie wsypujemy mąkę i wlewamy połowę mleka,dokładnie ucieramy. Pozostałe mleko zagotowujemy z pozostałym cukrem,wlewamy utarte jajka najlepiej przez sitko,żeby nie było grudek.Gotujemy do zgęstnienia kremu,cały czas mieszamy.Odstawiamy do lekkiego przestudzenia,następnie krem wykładamy na ciasto. Tartę odstawiamy do całkowitego stężenia kremu.Przed podaniem dowolnie dekorujemy startą czekoladą lub wiórkami kokosowymi.