Sposób przygotowania:
Tarta z kremem i owocami 2
Z podanych składników zagnieść ciasto (ja zrobiłam to przy pomocy przystawki do blendera), wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do tarty (ja z braku klasycznej okrągłej użyłam zwykłej prostokątnej o wymiarach 18x28cm). Wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie przykryć ciasto papierem do pieczenia, wysypać fasolę lub inne obciążenie i piec w 180 stopniach przez 20 minut. Usunąć fasolę i piec jeszcze 20 minut. Ciasto wystudzić. 400 ml mleka wlać do garnka i dodać cukier, zagotować. W reszcie mleka rozprowadzić budyń i mąkę. Na gotujące się mleko wlać mieszaninę i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Wystudzić. Do miski wrzucić serek mascarpone, zmiksować. Dodawać po łyżce wystudzonego budyniu i dokładnie miksować. Tak przygotowany krem wyłożyć na wystudzone kruche ciasto, wyrównać. Wstawić do lodówki. Owoce umyć, usunąć pestki i pokroić dowolnie. Tuż przed podaniem ułożyć na kremie