Sposób przygotowania:
Tarta z kremem, brzoskwiniami i galaretką
CIASTO: Do miski wkładamy mąkę, cukier, margarynę, żółtko oraz proszek do pieczenia i wszystko razem zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, którą wkładamy na 10 minut do zamrażalki. Następnie ciastem wylepiamy formę do tarty (jedną większą lub dwie mniejsze) i pieczemy ok. 25 minut w temp. 170-180 stopni.Studzimy. KREM: Mleko zagotowujemy, po czym wsypujemy kaszkę manną i gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż będzie gęsta. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie porcjami dodajemy kaszkę i dalej ucieramy, aż powstanie krem. Krem rozsmarowujemy na tarcie. Brzoskwinie obieramy, kroimy w plasterki i układamy na kremie.Na koniec przygotowujemy galaretkę brzoskwiniową według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie mocno tężeć wylewamy na wierzch ciasta.