Sposób przygotowania:
Krucha tarta z malinową pianką
1.Mąkę posiekaj z masłem i 10 dkg cukru. Kiedy powstaną grudki, dodaj żółtka i śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. wylep nim spód i brzegi formy do tart. Wstaw na 20 min do lodówki.
2.Maliny utrzyj z resztą cukru, przetrzyj przez sito. Żelatynę i galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Schłódź.
3.Na spodzie ciasta ułóż krążek pergaminu, posyp suszonym grochem. Piecz ok 30 min w temp 190st C. Ostudź,usuń groch.Ubij śmietankę, wymieszaj z malinami i galaretką. Tężejącą masę ułóż na placek. Schłódź.
Środek tarty przed napełnieniem pianką możesz posmarować czekoladą.
2.Maliny utrzyj z resztą cukru, przetrzyj przez sito. Żelatynę i galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Schłódź.
3.Na spodzie ciasta ułóż krążek pergaminu, posyp suszonym grochem. Piecz ok 30 min w temp 190st C. Ostudź,usuń groch.Ubij śmietankę, wymieszaj z malinami i galaretką. Tężejącą masę ułóż na placek. Schłódź.
Środek tarty przed napełnieniem pianką możesz posmarować czekoladą.