Sposób przygotowania:
Krucha tarta z orzechami i masą toffi.
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia i posiekać z
masłem na wiórki ostrym,długim nożem.Zsunąć na środek,zrobić
dołek,dać żółtka oddzielone od białek,cukier,śmietankę,szczyptę soli.Wyrabiać i zagnieść,podsypując mąką pod spód,w razie potrzeby dodać więcej śmietany.Schłodzić 30 min.Rozwałkować,
wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i wysypaną bułką tartą,zalepić także boki formy brzegami ciasta kruchego,kłaść łyż-
-kami masę toffi czy krówkową z puszki,posypując po wierzchu obranymi i siekanymi orzechami jakie są w domu.Nagrzać piekarnik do 200 st.C i piec od 25- 30 min.Po upieczeniu wystudzić i kroić z blachy na talerzyki deserowe.
masłem na wiórki ostrym,długim nożem.Zsunąć na środek,zrobić
dołek,dać żółtka oddzielone od białek,cukier,śmietankę,szczyptę soli.Wyrabiać i zagnieść,podsypując mąką pod spód,w razie potrzeby dodać więcej śmietany.Schłodzić 30 min.Rozwałkować,
wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i wysypaną bułką tartą,zalepić także boki formy brzegami ciasta kruchego,kłaść łyż-
-kami masę toffi czy krówkową z puszki,posypując po wierzchu obranymi i siekanymi orzechami jakie są w domu.Nagrzać piekarnik do 200 st.C i piec od 25- 30 min.Po upieczeniu wystudzić i kroić z blachy na talerzyki deserowe.