Sposób przygotowania:
Kruchalce
Mak dokładnie wypłukać i sparzyć gorącą wodą, wysuszyć.
Na stolnicy mąkę posiekać z masłem, dodać roztopiony, ostudzony miód cukier, mak, żółtka, posolić, zagnieść gładkie, lśniące ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka (różne kształty).Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, ciastka po nakłuwać widelcem i wstawić do gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.
Na stolnicy mąkę posiekać z masłem, dodać roztopiony, ostudzony miód cukier, mak, żółtka, posolić, zagnieść gładkie, lśniące ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka (różne kształty).Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, ciastka po nakłuwać widelcem i wstawić do gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.