lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kruche babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kruche babeczki z budyniowym kremem

Kruche babeczki

Składniki:

Kruche babeczki

 

 

  • krem:
  • 1.5 szkl mleka
  • budyń waniliowy
  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki
Mąkę wymieszaj z cukrem.przesiej na stolnicę i posiekaj z margaryną.Wbij jajo.zagnieć ciasto z którego uformuj kulkę i włóż do lodówki na dwie godziny.
Foremki na babeczki wylep ciastem.Piecz w temperaturze 170 st.Ostudź w wyjmij z foremek.Na mleku ugotuj budyń.Masło utrzyj z cukrem,dodaj ostudzony budyń.Zmiksuj wszystko na gładką masę.Wystudzone babeczki napełnij kremem.Babeczki udekoruj kawałkami owoców.