stokrotka153

stokrotka153

Kucharz
[Przepisów: 9]

Kruche babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche babeczki to idealny deser zaróbno dla małych jak i dużych...

Kruche babeczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruche babeczki

 

  • Składniki na ciasto:
  • kostka margaryny
  • 2 duże żółtka
  • pół szklanki cukru
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • dwie szklanki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki
Żółtka należy utrzeć z cukrem. Dodać margarynę, utrzeć, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sól. Ciasto wstawić na 10 minut do lodówki i wylepiać nim foremki. Wstawić na 15 minut do gorącego piekarnika. Po upieczeniu wyjmujemy delikatnie z foremek. Wystudzić. Nadziewamy ulubionym nadzieniem i dekorujemy według uznania.
Kruche babeczki
do miski wbijamy żółtka i wsypujemy cukier.
Kruche babeczki
następnie wsypujemy suche składniki i mieszamy.
Kruche babeczki
ciastem wylepiamy dokładnie każdą foremkę

Tagi:

ciasto