Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kruche babeczki egzotyczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne babeczki z kwaskowa masa

Kruche babeczki egzotyczne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kruche babeczki egzotyczne

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 15-20 dkg margaryny
  • 2 żółtka
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • Cytrynowy aromat do ciast
  • Krem:
  • 0,3 l śmietany 30 %
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Sok z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki zelatyny
  • Reszta:
  • Cytryna
  • Liscie mięty i melisy

 

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki egzotyczne
Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
Przygotowac żelatyne i ostudzić ją. Śmietanę ubic na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec dodać żelatynę oraz sok z cytryny i zmiksowac. Nakładac na babeczki. Udekorowac plasterkami cytryny i listkami.
Kruche babeczki egzotyczne
na takie bebeczki najlepsze będą płaskie foremki ktorymi wykrawamy ciastka
Kruche babeczki egzotyczne
śmietane ubijamy na najwyższych obrotach, a pod koniec dodajemy cukier, sok i żelatynę
Kruche babeczki egzotyczne
cytryne kroimy w jak najcieńsze plasterkia, by zmieściły się na babeczki

Tagi:

ciasto