Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
Nie ma nic trudnego powiem wam po kolei jak zrobić :)Na stolnice wsypujemy mąkę pszenną. Masło siekamy i dodajemy do mąki , teraz razem z mąką siekamy . Dodajemy żółta i cukier puder z cukrem waniliowym. Na końcu dodajemy kakao . Zagniatamy elastyczne ciasto , zawijamy je w folie spożywczą i do lodówki na godzinę . rozwałkowujemy na grubość około 3- 4 mm i wylepiamy foremki , niczym nie smarowałam ich . Piekłam koło 15 minut w 170 stopniach . Zostawiłam do ostygnięcia . Wlałam schłodzoną śmietanę do miski i zaczęłam miksować . W trakcie miksowania dodałam cukier puder i śmietan fix . Wkładałam ubitą śmietanę do pojemnika do dekoracji i dekorowałam babeczki . Pokroiłam truskawki i w każdą wsadziłam po plasterku. Wstawiłam do lodówki na godzinkę do schłodzenia.Lepsze w smaku schłodzone :)