malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kruche babeczki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spody do babeczek można upiec prędzej. A potem wkładać w nie krem. Są bardzo smaczne i chrupiące. Ładnie wyglądają.

Kruche babeczki z kremem

Składniki:

Kruche babeczki z kremem

 

  • Ciasto kruche:
  • 2 szklanki mąki pszennej tortowej,
  • 3/4 kostki masła,
  • 2 żółtka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.
  • Masa:
  • 1/2 litra śmietany kremówki,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1 serek mascarpone,
  • barwnik spożywczy różowy,
  • owoce do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Kruche babeczki z kremem
Przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia. Wbijamy żółtka, dodajemy masło. Zagniatamy ciasto. Następnie chłodzimy 30 minut. Po tym czasie wykładamy w małe foremki do babeczek. Pieczemy spody przez 30 minut w temp. 170 stopni. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone. Do części masy dodajemy barwnik. Masę wkładamy w szpryckę i dekorujemy babeczki. Układamy po kawałku owocu.