Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem i owocami
Ciasto:
Orzechy bardzo drobno posiekać. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem, następnie dodać żółtko - ubić. Na końcu dodać, orzechy i mąkę z solą i wstawić do lodówki na 1,5 h. Foremki wysmarować masłem i osypać mąką. Wyjąc ciasto i cienko oblepiać foremki ( ciasto troszkę rośnie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok. 20 minut. Jeszcze ciepłe wyjąc z foremek (bardzo delikatnie ponieważ są bardzo kruchutkie) i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
W jednej szklance mleka rozpuścić budynie i mąkę ziemniaczaną, resztę mleka z cukrem nastawić na ogień. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń i mieszać do zgęstnienie - odstawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzećna puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń - dobrze utrzeć.
Babeczki cienko posmarować dżemem , nałożyć krem i udekorować owocami.
Orzechy bardzo drobno posiekać. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę z cukrem, następnie dodać żółtko - ubić. Na końcu dodać, orzechy i mąkę z solą i wstawić do lodówki na 1,5 h. Foremki wysmarować masłem i osypać mąką. Wyjąc ciasto i cienko oblepiać foremki ( ciasto troszkę rośnie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok. 20 minut. Jeszcze ciepłe wyjąc z foremek (bardzo delikatnie ponieważ są bardzo kruchutkie) i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
W jednej szklance mleka rozpuścić budynie i mąkę ziemniaczaną, resztę mleka z cukrem nastawić na ogień. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń i mieszać do zgęstnienie - odstawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzećna puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń - dobrze utrzeć.
Babeczki cienko posmarować dżemem , nałożyć krem i udekorować owocami.