Sposób przygotowania:
Kruche borówkowo-truskawkowe z migdałową mąką1.
Przygotowałam wszystkie składniki potrzebna do ciasta kruchego. Włożyłam je do miski i wyrobiłam rękami na jednolitą masę.
2.
Gotowe wyrobione ciasto owinęłam w folię silikonową i włożyłam do lodówki w celu schłodzenia.
3.
Przygotowałam mała blaszkę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Następnie wzięłam 2/3 schłodzonego ciasta i wyłożyłam je na blaszkę.
4.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i włożyłam ciasto na około 20 minut w celu podpieczenia spodu.
5.
Do białek wsypałam szczyptę soli i ubiłam na sztywno mikserem. Potem dodałam opakowanie galaretki jagodowej i jeszcze troszkę zmiksowałam.
6.
Kiedy spód ciasta ostygł posypałam je bułką tartą. Następnie umyłam truskawki, obrałam je z szypułek i poukładałam na cieście.
7.
Potem na świeże truskawki wyłożyłam pianę z galaretką jagodową. Na pianę posypałam borówki amerykańskie.
8.
Teraz wzięłam pozostałą 1/3 ciasta i poskubałam ja na sam wierzch. Potem posypałam mąką migdałową.
9.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i wstawiłam blaszkę z ciastem na około 40 minut.
10.
Kiedy ciasto ostygło obficie posypałam je cukrem pudrem.
11.
Smacznego !