Sposób przygotowania:
kruche ciasta z masą kubusiową
Na stolnice przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia
Dodajemy żółtka. Natępnie połowę cukru wsypujemy i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy margaryne ( najlepiej jak jest w temperaturze pokojowej ) I wpierw siekamy nożem a nastepnie ciasto ugniatamy rękoma. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy nasze dwa placki w nasmarowanej blaszce masłem przed 20 minut .
w 100 ml mleka rozrabiamy budyń. Resztę meka gotujemy z cukrem.
Do gotującego mleka dodajemy masę budyniową i dokładnie mieszamy aż zgęstnieje nasz budyń. Do ciepłego mleka dodajemy po łyżce margaryny cały czas miksując.
Na wystudzone ciasto wykładamy naszą masę budyniową ( ciepłą) i przykrywamy drugim plackiem. Lekko dociskamy.
Polewamy polewą czekoladwą.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego
Dodajemy żółtka. Natępnie połowę cukru wsypujemy i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy margaryne ( najlepiej jak jest w temperaturze pokojowej ) I wpierw siekamy nożem a nastepnie ciasto ugniatamy rękoma. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Pieczemy nasze dwa placki w nasmarowanej blaszce masłem przed 20 minut .
w 100 ml mleka rozrabiamy budyń. Resztę meka gotujemy z cukrem.
Do gotującego mleka dodajemy masę budyniową i dokładnie mieszamy aż zgęstnieje nasz budyń. Do ciepłego mleka dodajemy po łyżce margaryny cały czas miksując.
Na wystudzone ciasto wykładamy naszą masę budyniową ( ciepłą) i przykrywamy drugim plackiem. Lekko dociskamy.
Polewamy polewą czekoladwą.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego