Sposób przygotowania:
kruche ciasteczka
Przesiewamy na stolnicę mąkę. Do mąki dodajemy margarynę pokrojoną w mniejsze kawałki. Siekamy nożem mąkę wraz z margaryną. Dodajemy żółtka, mleko, olej cukier i cukier waniliowy, proszek do pieczenia, śmietanę i ponownie wszystko razem ze sobą siekamy do połączenia składników. Zaczynamy ugniatać ciasto. Gdy już zagnieciemy zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Po schłodzeniu ciasta dzielimy na trzy części. Każdą rozwałkowujemy na na grubość pół centymetra i wyciskamy z naszych foremek ciastka. Pieczemy ok 10-15 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub kto woli polewamy polewą czekoladową. Najlepiej smakują gdy postoją 3-4 dni.