Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka 2:1
Mąkę pszenną, cukier puder, szczyptę soli oraz kakao przesiewamy na stolnicę. Dodajemy mąkę z pełnego przemiału,pokrojone w drobną kostkę masło oraz żółtka i śmietanę. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, które po owinięciu w folię spożywczą wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy około 10 minut w 190 st.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy około 10 minut w 190 st.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek oraz od tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
agabi22
misia5