Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo-kakaowe z krememRobimy ciasto orzechowe:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, na koniec dać orzechy mielone, bułkę tartą i proszek do pieczenia. Wyłożyć na formę o wymiarach 23x38 cm i piec około 20-30 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka.
Robimy ciasto kakaowe:
Białka ubić, dodać cukier i żółtka, na koniec dać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać. Wyłożyć na formę o wymiarach 23x38 cm i piec około 20 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka.
Robimy krem:
Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim mąkę pszenną, ziemniaczaną i jajka na jednolitą masę. Pozostałe mleko zagotować z cukrami, jak zakipi to wlewać powoli powstały budyń, chwilę gotować i zdjęć z ognia.
Masło utrzeć i połączyć z zimnym budyniem.
Przekładamy:
Ciasto orzechowe przekroić na pół, jedną część posmarować połową masy, przełożyć ciastem kakaowym, posmarować pozostałą masą i przełożyć drugą częścią ciasta orzechowego. Polać polewą i udekorować dowolnie.
BozenaMatuszczyk
bietka
Bożenko dziękuję bardzo :)
lukrowanepierniczki
bietka
@lukrowanepierniczki dziękuję bardzo :)