Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kokosanki
Na początku przy użyciu miksera ubijamy miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie wbijamy jajko i dodajemy cukier waniliowy .
Nie przerywając miksowania dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Na samym końcu wsypujemy kokosowe wiórki, rodzynki i olejek migdałowy.Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 20 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy niewielkie kuleczki lekko je spłaszczając.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
Pieczemy ok. 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka możemy polukrować lub oblać czekoladową polewą.
Smacznego.
Nie przerywając miksowania dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Na samym końcu wsypujemy kokosowe wiórki, rodzynki i olejek migdałowy.Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 20 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy niewielkie kuleczki lekko je spłaszczając.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
Pieczemy ok. 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka możemy polukrować lub oblać czekoladową polewą.
Smacznego.