Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka maślane
Masło posiekać nożem. Dodać do przesianej mąki wymieszanej z cukrem waniliniowym i cukrem pudrem. Wbić 2 jaja, dodać szczyptę soli. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wyrobić, aż uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce przez minimum godzinę. Przed pieczeniem podzielić na mniejsze części, wyjmować po kawałku z lodówki, by nie dopuścić do zagrzania ciasta.Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Delikatnie podsypywać mąką, by się nie kleiło. Foremkami wykroić kształty. Piekarnik nagrzać do 180 st C (termoobieg). Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przez ok. 10-15 minut (do lekkiego zrumienienia).Ciepłe można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.