Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka owsiane z czekoladą
1.1.Najpierw przesiewamy do miski mąkę, mieszamy z proszkiem i solą. Osobno ucieramy mikserem masło z cukrem, dodajemy jajko i ucieramy na gładką masę. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo mąkę. Gdy masa będzie jednolita, wsypujemy płatki, mieszamy (już nie miksujemy) a następnie czekoladę i banany i dokładnie mieszamy raz jeszcze.2.Dużą blachę przykrywamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy niewielkie kopczyki ciasta (robimy spore przerwy, bo jak widzicie ciastka są spore, rozpłaszczają się i rosną w czasie pieczenia). Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach aż brzegi się zezłocą.
Gracjan-Kucharz
Gracjan-Kucharz
niam-niam
olciaky
Patka
tylko musiałam piec 15 minut w 165 stopniach, na najwyższym poziomie piekarnika, bo jak upiekłam wg.powyższych wskazówek to pierwsza tura się spaliła i musiałam wyrzucić, a naprawdę szkoda, bo ciasteczka są wyśmienite:)
olciaky
Cieszę się, że smakowały:)
Pozdrawiam
rfl430rfl