Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka waniliowe.
Landrynki dobieramy kolorami, a następnie wkładamy w woreczek i owijamy woreczek szmatką. Za pomocą młotka lub tłuczka rozkruszamy cukierki. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, sól, cukier oraz żółtka, śmietanę i margarynę a na koniec wanilię i dokładnie zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gładkie. Odkładamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na ok 0,5 cm i wycinamy za pomocą foremek kształty. W środku robimy dziurkę i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie w każdą dziurkę wsypujemy landrynki. Pieczemy ok 20 min w temp. 160'C. Gotowe pozostawiamy do przestygnięcia a następnie ściągamy, pomagając sobie np. nożem. Smacznego !!