Sposób przygotowania:
kruche ciasteczka z posypką migdałową
2 szklanki mąki wysypujemy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, 3/4 szklanki cukru oraz jeden cukier waniliowy. dodajemy margarynę i siekamy wraz z mąką i cukrami. Następnie wbijamy do tego jajo, dodajemy, 3 łyżki mleka, jedną łyżkę oleju, łyżkę miodu i ponownie wszystko razem ze sobą siekamy nożem. Po chwili zaczynamy zagniatać ciasto. Wstawiamy do lodowki na pół godziny. Następnie dzielimy nasze ciasto na 3 części. Każdą rozwałkowujemy. I wycinamy ciastka z foremek. Gotowe ciasteckza pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku do 180 stopni ok 15 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po przestygnięciu ciastek , każde polewamy polewą i posypujemy posiekanymi migdałami. ( są pakowane w paczuszkach ) Smacznego