Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

kruche ciasteczka z posypką migdałową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne kruche ciasteczka z posypką migdałową

kruche ciasteczka z posypką migdałową

Składniki:

kruche ciasteczka z posypką migdałową

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajo
  • łyżka miodu
  • 200 g margaryny
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • proszek do pieczenia 8 g
  • jeden cukier waniliowy
  • 200 g czekolady mlecznej
  • paczka posypki migdałowej

 

Sposób przygotowania:

kruche ciasteczka z posypką migdałową
2 szklanki mąki wysypujemy na stolnicę, dodajemy proszek do pieczenia, 3/4 szklanki cukru oraz jeden cukier waniliowy. dodajemy margarynę i siekamy wraz z mąką i cukrami. Następnie wbijamy do tego jajo, dodajemy, 3 łyżki mleka, jedną łyżkę oleju, łyżkę miodu i ponownie wszystko razem ze sobą siekamy nożem. Po chwili zaczynamy zagniatać ciasto. Wstawiamy do lodowki na pół godziny. Następnie dzielimy nasze ciasto na 3 części. Każdą rozwałkowujemy. I wycinamy ciastka z foremek. Gotowe ciasteckza pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku do 180 stopni ok 15 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po przestygnięciu ciastek , każde polewamy polewą i posypujemy posiekanymi migdałami. ( są pakowane w paczuszkach ) Smacznego