Sposób przygotowania:
Kocie uszka z marmoladą i kokosem
Z pół szklanki mleka zsiadłego, 1 łyżki cukru , 2 łyżek mąki i drożdży przygotowujemy zaczyn drożdżowy. Z pozostałych składników ciasta, ze wzburzonego rozczynu i miękkiego masła zagniatamy ciasto drożdżowe. Wstawiamy je na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Do marmolady dodajemy kokos i wymieszaj. Rozwałkowujemy placek na grubość około 5 mm. Wykrawamy szklanką kółka, w środek każdego kółka nakładamy masę marmoladową i sklejamy "kocie uszka". Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku (190 st. C). Przed podaniem posypujemy ciastka cukrem pudrem.
marietta
jaNina
Spotkałam się z pierozkami tak lepionymi, więc metodę lepienia wykorzystałam do ciasteczek :)
edytaha