Sposób przygotowania:
Moje trójkąty w czekoladzie
Należy spożądzić ciasto kruche: Na stolnice dać mąke pszenną wcześniej przesianą i napowietrzoną. Dodać schłodzene masło oraz cukier puder i proszek do pieczenia. Siekać szerokim nożem , laske wanili przeciąć wzdłuż i wybrać z niej aromat,dać do ciasta. Przesiekać wszystko i dodać jajka, szybkimi ruchami zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. W rondelku należy zrobić polewe, tłuszcz, cukier i woda roztopić, dodać kokos oraz posiekane drobno orzechy włoskie, wymieszać i odstawić. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować prostokąt o wymiarach 20/30 cm. Blaszke nasmarowac tłuszczem i przełożyć ciasto. Ponakłuwać ciasto widelcem i posmarować je dżemem truskawkowym. Na dżem wyłożyć masę kokosowo-orzechową i mocno ją docisnąć do ciasta. Piec 30 minut w temperaturze około 170 stopni. W tym czasie gdy ciasto sie piecze pokruszyć czekoladę na małe kawałki i włożyć je do małego rondelka, wstawić do kompieli wodnej i ją roztopić ( mozna dodać jedną lub dwie łyżki mleka gdyby okazało sie że jest za gęsta ). Gdy ciasto się upiecze pokroic je na trójkąty i jeden bok smarować lub maczać w czekoladdzie.