Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z lukrem i czekoladą
Mąkę, śmietanę, masło i cukier waniliowy zagniatam na stolnicy. Powstałe ciasto rozwałkowuje (ok 3-4 mm) często posypując mąką.
Wykrawam ciasteczka foremkami i układam je na blasze wyłożonej pergaminem. Każde ciasteczko smaruje rozmąconym jajkiem.
Piekę ciasteczka ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175-180 st. C.
Gdy ciasteczka wystygną dekoruję lukrem lub polewam roztopioną czekoladą.
Wykrawam ciasteczka foremkami i układam je na blasze wyłożonej pergaminem. Każde ciasteczko smaruje rozmąconym jajkiem.
Piekę ciasteczka ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175-180 st. C.
Gdy ciasteczka wystygną dekoruję lukrem lub polewam roztopioną czekoladą.